Ce-ti trebuie pentru cresterea conversiei

Cresterea ratei de conversie este de foarte multe ori  reprezentativa pentru o afacere. In functie de acest indice, se poate aproxima cam ce nivel de success are o anumita companie. Este, deci, evident de ce foarte multe companii incearca tot felul de trucuri pentru a-I transforma pe cei care intra pe siturile lor, in clienti.

Tu ce ai fi dispus sa faci pentru a provoca cresterea conversiei?

Stai linistit, nu trebuie sa te gandesti la cine stie ce trucuri iesite de comun, ilegimite sau indoielnice din punct de vedere etic. Ce ai zice daca ti-as spune ca, de fapt, realitatea este factorul care va aduce cu sine si cresterea conversiei? Stiu, s-ar putea sa ti se para ireal, insa daca acorzi cateva minute de meditatie asupra acestui subiect vei intelege si tu ca autenticitatea este factorul care te poate diferentia de restul lumii, mai ales in secolul XXI. Dupa zeci de ani de zile in care cliseele si asemanarile ne-au adus la un loc, a venit vremea autenticitatii sa ne unifice in jurul altor valori cu care ne identificam mai bine.

word-cloud-67Astfel au luat nastere nisele – acele medii care se diferentiaza de restul si care au preferinte specifice ce nu pot fi satisfacute de orice tip de servicii sau produse. Incet incet piata economica a evoluat si ea, pe baza evolutiei acostor noi categorii de clienti – cei de nisa. Astfel, in ultimul timp nu mai este nevoie sa ai un produs care sa se dedica tuturor tipurilor de cumparatori sau de clienti, pentru a avea succes.

Astazi este suficient sa te dedici satisfacerii unei singure nise pentru ca veniturile tale sa fie regulate si din ce in ce mai mari.

Ai citit bine, astazi este chiar neprofitabil sa incerci sa multumesti pe toata lumea, exceptie facand domeniile de masa, cum este industria alimentara, spre exemplu.  Pentru a avea succes in imensitatea si globalitatea pietei economice de astazi, este suficient sa te concentrezi pe un segment de piata cat mai bine definit. Daca potentialii tai clienti sunt in numar de 100, imbunatateste-ti serviciile pana cand 20 din cei 100 vor deveni clientii tai. Si pe urma nu te opri. In felul acesta vei vedea ca cresterea conversiei este destul de usor de realizat. Poti apela la mai multe mijloace de promovare – de la promovarea organica seo, pana la promovarea pe retelele de socializare ori pe platformele video, de tipul Youtube sau Vimeo.

Adevarul este ca limitele ti le impui singur, pentru ca nimic nu este, deocamdata, interzis pe piata capitalista. Si atat timp cat activitatea ta este legitima si corecta, cresterea conversiei va fi floare la ureche. Inainte de toate trebuie totusi sa iti creezi un profil al clientului, sa poti defini cu claritate care este nisa ta si unde isi petrec clientii tai cel mai mult timp din zi. In felul acesta vei putea tinti exact catre ei, le vei arata ce stii tu sa faci si ce poti sa le oferi.

Daca i-ai convins, cresterea conversiei nu va fi o problema pentru tine, pentru ca vei primi tot mai multe comenzi si solicitari. Nu ma crezi?  Incearca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *