5 sfaturi pentru primul tau job

Absolvirea pare un vis frumos, dar cand te gandesti ca acum esti somer sau proaspat absolvent in cautare de job incepi sa te temi. Te gandesti ce vrei sa faci cu viata ta de aici incolo. Ai si motive sa te temi. Atunci cand nu ai mai lucrat niciodata si trebuie sa iesi de sub ocrotirea mamei, lucrurile nu mai par atat de roz. Lumea din campul muncii nu este atat de buna, blanda sau ingaduitoare cum este mama care te iubeste si te iarta neconditionat.

Primul tau job acum pare un lucru semnificativ, dar peste ceva timp o sa te uiti in urma si o sa vezi cat ai evoluat de atunci. Poate ca ai avut un job chiar intr-un studio de videochat in Constanta, dar timpul a trecut si ai schimbat multe joburi pana ai gasit ce iti doreai cand ai absolvit.

carieraPana la a te uita inapoi si a vedea greselile sau alegerile bune facute la timpul tineretei, trebuie sa treci de testul primului job. Este timpul sa te testezi pe tine pe toate planurile: fizic, mental, emotional. Este momentul sa iti desfaci cochilia si sa fii gata sa infrunti lumea cu propriul piept.

Avem pentru tine 10 sfaturi pentru a incepe cu un job bun care iti va aduce la picioare o cariera de succes:

Negocierea salariului

Cand te duci la un interviu nu ai cea mai mica idee ce salarii se ofera de obicei si cat merita un junior ca tine. Nu stii sa te evaluezi, dar va trebui sa inveti din mers sa te vinzi scump. Nu exageram, dar nu este in regula sa accepti salariul care ti se ofera, ci sa incerci sa negociezi. Daca salariul era negociabil si seful este flexibil, va aprecia initiativa ta si s-ar putea sa primesti mai mult decat ceri. Asta in cele mai fericite cazuri.

Entuziasm

Poate esti temator si emotiile te-au coplesit, dar trebuie sa arati ca esti entuziast pentru acel job, ca ti-l doresti si ca visezi sa faci lucruri mari in acea firma. Chiar daca poate parea impertinent, vei face o impresie buna si poate chiar vei primi jobul.

Punctualitatea

Poate nu stii, dar sa intarzii la un interviu este ultimul lucru pe care vrei sa il faci. Nu vei da o impresie de om punctual, corect, care face ce i se cere. Incearca sa ajungi cu 10 minute inainte de ora stabilita de comun acord.

Intrebari

Chiar daca te temi sa intrebi, trebuie sa stii ca este mai bine sa intrebi si sa faci cum ti s-a spus decat sa nu intrebi, sa faci cum crezi tu si sa fie gresit. Nu se asteapta nimeni sa fii cel mai dotat intelectual om din camera si sa nu faci greseli. Esti nou si este mai bine sa intrebi aratand altfel ca esti deschis sa inveti si accepti sugestii, idei.

Noteaza

Trainingul inseamna o perioada in care vei fi bombardat cu informatii si trebuie sa inveti cat mai repede. Pentru a nu te simti zapacit, bulversat complet de atat de mare volumul de informatii, invata sa iti iei notite. Citeste ceea ce scrii si experimenteaza acasa. Fii proactiv in perioada de acomodare si invatare!

Poti incepe de oriunde, orice job, chiar si intr-un studio de videochat in Constanta si daca vei respecta sugestiile noastre vei fi foarte aproape de o cariera de succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *