Alege cu incredere cabinetele de cardiologie din Iasi

Aparatul circulator se compune dintr-o pompa(inima), care propulseaza ritmic lichidul hranitor(sangele), prin canalele de irigatie ale corpului(vasele sangvine).

Sangele circula de la inima spre periferie prin artere si se reintoarce prin vene. Inima este un organ cavitar, este format din trei straturi iar la mijloc se gaseste miocardul, un muschi puternic care este cuprins in doua foite, una interna (endocardul) si alta externa(pericardul).

Insuficienta cardiaca este determinata de imposibilitatea unuia sau ambilor ventriculi de a alimenta suficient cu sange circulatiile respective. Miocardul ventricular devine insuficient cand este supus la munci suplimentare si continue, cand este prost nutrit sau daca a suferit modificari structurale si biochimice in urma unor afectiuni generale.

Cabinetele de cardiologie din Iasi sunt dotate cu aparatura de specialitate si personal cu vasta experienta profesionala. Pe langa depistarea afectiunilor cardiace, se ofera si tratamente ante si post chirurgicale.

Insuficienta cardiaca este una din bolile cele mai des intalnite. Se disting 3 feluri de insuficienta cardiaca. Insuficienta cardiaca stanga este consecutiva hipertensiunii arteriale, afectiunilor aortei, stenozei mitrale, bolii coronariene si inclusiv infarctului miocardic.

Aceasta afectiune se manifesta mai ales prin dispnee, de diferite grade si palpitatii.

Insuficienta cardiaca dreapta este de obicei consecinta unui baraj in circulatia pulmonara, produs de o boala cronica de plamani. Tulburarile si semnele prezentate in aceasta forma de insuficienta cardiaca sunt umflarea venelor, ficatul marit, edeme in tesuturi, in special in zona picioarelor.

cardiologie iasiInsuficienta cardiaca globala este insuficienta combinata a celor doi ventriculi. Aceasta boala se va manifesta prin semne comune celor doua forme de insuficienta cardiaca. Predomina dispneea cand insuficienta ventriculului stang este mai accentuata si edemele, sau cianoza atunci cand domina insuficienta ventriculului drept.

Toate aceste simptome produse de suferinta inimii pot disparea aproape complet,daca se instituie la timp tratamentul in cabinetele de cardiologie din Iasi.

Bolnavul trebuie sa duca o viata linistita nu numai in perioada decompensarii, dar si dupa reechilibrarea functiilor cardio-vasculare.

Orice modificare a tratamentului fara avizul medicului, ca si orice imprudenta sau abuz in ceea ce priveste regimul de viata, de munca si alimentatie, poate declansa o noua decompensare.

Prin numarul mare de cazuri cat si problemele medico-sociale pe care le ridica, cordul pulmonar cronic constituie a patra grupa de boli cardio-vasculare.

Cordul pulmonar nu este initial o afectiune cardiaca, ci consecinta unor boli care ingreuneaza circulatia sangelui prin plamani.

Inima trebuie sa lucreze din ce in ce mai greu pana ce oboseste si intra in stadiul de cord pulmonar cronic. Acesta este mai frecvent la barbatii fumatori, dupa varsta de 50 de ani si la persoanele cu bronsita cronica.

Tratamentul se instituie in functie de cauza care determina cordul pulmonar cronic.

Orice tratament nu are efect daca nu se elimina cauzele care au contribuit la instalarea bolii, atmosfera rece si umeda, bronsite repetate, stari alergice, tuberculoza, obezitate.

Daca circulatia sangelui printr-o artera devine deficiara, tesuturile respective vor fi lipsite de oxigen si substante nutritive. In astfel de situatii se produce sindromul de ischemie periferica, insotit de suferinte cauzate de modificarile structurale ale tesuturilor ischemiante.

Concluzionand, orice boala ati avea, apelati la serviciile unui cabinet de cardiologie din Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *