Cum putem scapa de transpiratia abundenta urat mirositoare?

Transpiratia este un mecanism absolut normal al organismului nostru, ceea ce inseamna ca orice persoana ce desfasoara o activitate fizica moderata elimina aproximativ un litru de transpiratie pe parcursul unei zile.

Exista insa situatii cand cantitatea de secretie creste foarte mult, ceea ce ne poate ingrijora. Dupa cum bine stim, pot fi mai multe cauze ale hiperhidrozei, printre care se numara socurile emotionale, stresul si anxietatea. Din fericire, in prezent exista mai multe modalitati de a diminua cantitatea de transpiratie si de a preveni reaparitia ei.

Pentru inceput, putem adopta cateva metode naturiste, pentru a vedea cum functioneaza. Spre exemplu, se recomanda folosirea bicarbonatului de sodiu pe zona afectata de hiperhidroza, deoarece aceasta substanta neutralizeaza acizii din transpiratie si combate aparitia mirosului neplacut.

O alta solutie eficienta este reprezentata de utilizarea otetului de mere, seara, inainte de culcare. Otetul are proprietati astringente, ceea ce inseamna ca usuca zona respectiva si o mentine asa pe tot parcursul zilei.

Cea mai cunoscuta metoda de a scapa de transpiratia abundenta urat mirositoare este achizitionarea unui antiperspirant din farmacie. Acest produs dermato-cosmetic poate sa impiedice transpiratia excesiva, insa trebuie sa avem grija sa nu contina saruri de aluminiu in compozitie, deoarece sunt toxice si pot duce la aparitia cancerului, in timp.

Un alt truc ce se dovedeste a fi eficient in combaterea transpiratiei este pudra de talc. Aplicand o cantitate moderata de pudra pe locul afectat de hiperhidroza nu doar ca vom duce la uscarea zonei, dar vom avea parte si de o aroma placuta, deoarece pudrele contin diferiti aromatizanti.

In cazul in care nici o metoda din cele mentionate nu da rezultate, atunci trebuie sa urmam un tratament medical. Spre exemplu, una dintre procedurile ce se folosesc impotriva hiperhidrozei este ionoforeza.

Aceasta metoda se poate efectua doar in cabinetul medicului dermatolog, deoarece este destul de complicata. Practic, se foloseste un curent electric moderat, ce trece prin apa in care pacientul sta, iar in acest fel se blocheaza activitatea glandelor sudoripare.

Ionoforeza se foloseste doar in cazul hiperhidrozei aparute la nivelul mainilor sau picioarelor, deci in cazul axilelor sau a fetei va trebui sa apelam la alt mod de a scapa de transpiratia abundenta urat mirositoare.

Ionoforeza se va realiza de aproximativ 3 ori pe saptamana, in prima luna, dupa care se va realiza doar o singura data pe saptamana.

Conform cercetarilor, cea mai buna cale de a elimina transpiratia excesiva este reprezentata de tratamentul cu toxina botulinica. Toxina botulinica este o substanta purificata si naturala, ce actioneaza prin blocarea temporara a activitatii glandelor sudoripare. Pe durata procedurii, se vor injecta cantitati mici de substanta, cu ajutorul unui ac foarte fin, in zona afectata de aceasta afectiune. Procedura urmeaza a fi realizata doar de catre un medic ce are calificarea necesara si experienta.

O sedinta dureaza aproximativ 20 de minute, ceea ce inseamna ca mai apoi ne putem relua activitatile zilnice, fara nici un fel de restrictie.

Asadar, exista mai multe variante de combatere a transpiratiei in exces, ceea ce inseamna ca daca cele naturale nu functioneaza, putem sa apelam la ajutor specializat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *