Care este cauza pentru candidoza vulvovaginala?

Fiind medic, multe femei ma intreaba cine sau ce cauzeaza candidoza vulvovaginala. Mereu le raspund ca nu exista un singur factor de aparitie a acestei afectiuni, candidoza fiind un cumul de simptome si factori cauzatori. Pentru a te ajuta sa intelegi afectiunea mai bine si pentru a o Evita cu usurinta, am descris alte cauze posibile mai jos, la fel cum le explic si pacientelor mele.

  1. Antibioticele cu spectru larg

Uneori, antibioticele sunt necesare pentru a lupta impotriva unei infectii incapatanate pentru a ucide bacteriile din sistemul tau. Problema cu antibioticele si cu suprafolosirea lor (adesea creand rezistenta la antibiotice) este ca ele nu omoara doar bacteriile rele; omoara pe cele bune, de asemenea.

rsz_18107278_l-1024x683Bacteriile bune din sistemul tau sunt responsabile cu digestae si mentinerea Candidei sub control. Dupa un tratament lung (sau mai multe tratamente pe o perioada scurta de timp), antibioticele pot face din corpul tau o pepiniera pentru candida.

  1. Corticosteroizi pe cale orala

Persoanele care trateaza astmul cu inhalante folosesc corticosteroizi si se expun la un risc crescut de a dezvolta candida orala, ceea ce duce la cresterea exagerata sistemica a infectiei cu candidoza.  Este obligatoriu ca persoanele care folosesc inhalatoare corticosteroizi pentru astm sa urmati instructiunile pentru clatirea gurii dupa fiecare utilizare. Daca se detecteaza o cresterea a candidozei orale, aceasta poate fi tratata cu gargara de ulei de cocos si o picatura sau doua de ulei de cuisoare.

  1. Diabetul

La persoanele care sufera de diferite tipuri de diabet, nivelul de zahar din gura si alte mucoase sunt in mod traditional mai mari decat la un individ fara diabet. Deoarece candida este un tip de drojdie si  cum zahar hraneste drojdia, este de inteles ca cei cu diabet zaharat sunt  expusi la un risc mai mare de a dezvolta sindromul de createre exagerata a  candidei de orice tip inclusive candidoza vulvovaginala.

  1. Un sistem imunitar slabit

Orice persoana cu un sistem imunitar slabit este mult mai probabil de a dezvolta candida. Aceasta poplatie expusa la cadinda include sugarii, copiii mici, persoanele in varsta, cei diagnosticati cu HIV / SIDA, precum si alte stari inflamatorii si autoimune.

Simptomele Candidei

Candidoza poate fi dificil de dianosticat chiar si pentru un medic. Uneori simptomele pe care le vad, ca si doctor, ma pot induce in eroare, si pentru a identifica candidoza cu precizie, mai mereu indrum pacientele sa faca o analiza de sange care arata exact unde si care este problema. Insa uneori, daca intalnesc urmatorii factori impreuna, le indrum pe paciente catre un medicament ce se gaseste usor, chiar si la Sodimed SRL, sau pe site-ul lor dedicate acestei probleme, faracandida.ro. pentru rezultate bune impotriva candidei.

  1. Oboseala cronica

Daca esti obosita mai tot timpul, indiferent de numarul de ore pe care le dormi, este posibil sa ai sindromul de oboseala cronica. Boala se caracterizeaza prin oboseala care dureaza de cel putin sase luni si este adesea insotita de alte simptome, inclusiv dureri de cap, dureri articulare, probleme cu memoria si concentrarea, si dureri in gat.

Deseori unul dintre simptomele candidei este oboseala cronica. In timp ce o infectie cu candida nu este singura cauza a sindromului de oboseala cronica, multi medici cred ca ii sporeste riscul.

  1. Tulburari de dispozitie

Unul din motivele pentru care poate fi dificil de diagnosticat candidoza este ca atat de multe dintre simptomele Candidei sunt comune pentru alte afectiuni, inclusiv tulburari de dispozitie. Persoanele cu candidoza pot prezenta modificari ale dispozitiei dramatice, anxietate, iritabilitate, depresie si chiar atacuri de panica.

  1. Recurente vaginale si infectii ale tractului urinar

Atunci cand o experienta individuala cu recurente infectii ale tractului urinar sau vaginului, Candida poate fi la radacina problemei. Este important sa realizam ca candida poate fi cu transmitere sexuala, si partenerii o pot raspandi inainte si inapoi. Pentru femei, reduce riscul prin evitarea lenjeriei stranse si evitarea bailor fierbinti in timpul unei infectii active.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *