Cum sa te pregatesti pentru un interviu

Cand ne gandim la un interviu de angajare, ne gandim la emotii si la nesiguranta. Oricate interviuri ai fi avut la viata ta, un interviu nou tot iti va crea o stare de insecuritate. Chiar si cei mai curajosi candidati simt emotii inainte de intrarea pe o usa unde nu stiu ce fel de persoana ii asteapta si ce intrebari le va adresa.

Este foarte important sa te pregatesti mental pentru un interviu. Este bine sa fii familiarizat cu posibilele intrebari, dar trebuie sa stii si cum ar trebui sa te imbraci sau ce gesturi este bine sa le faci pe cand pe altele ar trebui sa le eviti. Am pregatit pentru tine cateva sfaturi pentru pregatirea dinaintea unui interviu la un studio de videochat in Constanta.

Locatia si durata de timp

successTrebuie sa stii unde trebuie sa ajungi, cat timp ai la dispozitie, cu ce mijloc de transport si care este cladirea in care trebuie sa intri. Daca esti nesigur in legatura cu zona sau locatia exacta, este de recomandat sa iti iei o marja de timp pentru a fi sigur ca ajungi la timp. Intotdeauna este mai bine sa ajungi mai devreme decat mai tarziu, transpirat si obosit.

Documentarea

Inainte de orice interviu este bine sa citesti despre firma, istoric, idee, brand, conceptii si politici pentru a avea o idee mai clara despre ce ar trebui sa raspunzi la intrebari. De exemplu, daca o firma este adepta tinutelor business in totalitatea timpului de lucru, probabil ca nu ar fi indicat sa spui ca iti doresti o tinuta casual la birou. Sunt lucruri care nu par importante, dar in ochii persoanei de la resurse umane sunt elementele care fac diferenta intre o bila alba si una neagra.

Aspectul fizic

Aspectul tau la interviu, tinuta pe care o porti, dar si machiajul, toate conteaza. Jumatate din impresia pe care o faci este datorita tinutei. Nu este indicat sa ai o tinuta business atunci cand mergi la interviu pentru o functie ce necesita munca manuala, fizica, dar nici invers: o tinuta casual la un interviu pentru un post de birou sau de conducere. Citeste cerintele postului cu care atentie si incearca sa te incadrezi in ideea pe care o transmite acel text. Tinuta nu este importanta doar intr-un studio de videochat in Constanta, ci in orice domeniu.

Naturalete

La orice interviu este bine sa fii cat mai natural posibil. Nu incerca sa minti, recrutorii au foarte mare experienta cu oamenii si isi dau seama imediat. Nu te supraevalua, dar nici nu te subestima. Daca te supraevaluezi, risti sa dezamagesti, pe cand daca te subestimezi risti sa nu iei postul.

Teste

Fii pregatit pentru teste si intrebari capcane. La orice interviu ti se vor pune intrebari menite sa te testeze, sa reveleze ce capacitati ai, cum reactionezi daca esti luat prin surprindere sau daca te blochezi la intrebari dificile. Nu te panica. Gandeste-te putin si incearca sa dai cel mai bun raspuns posibil, un raspuns care sa arate ca esti cel mai potrivit om pentru acel post. De exemplu, daca esti pus sa spui cum ai convinge o persoana sa cumpere un anumit produs, gandeste-te cum actioneaza oamenii din acea firma si ce ar vrea ei de la viitor angajat. Intotdeauna trebuie sa gandesti ce vor ei sa auda si sa le dai ceea ce vor.

Intrebari

La final de interviu vei fi intrebat daca ai intrebari. Este recomandat sa ai macar o intrebare si sa nu fie legata de salariu, concediu sau alte beneficii. Cel mai bine este sa intrebi despre cerintele postului si vei intelege mai bine ce isi doreste firma de la un angajat, poate chiar vei afla si ce bonusuri sau sisteme de motivare sunt.

Un interviu este o experienta din care ai ce invata indiferent daca vei primi oferta mult-visata sau nu. Reprezinta un moment in care sa reflectezi la ce ai de oferit si ce iti doresti, dar si ce este bine sa spui si ce nu. Fii informata si pregatita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *