Cum am scapat de paduchii de cap

Am un baietel de 3 ani jumatate pe care de curand l-am dus prima data la gradinita. Locuim intr-un oras mare, aproape de centru, iar gradinita lui e aproape de noi, deci tot in centru. Va spun aceste lucruri pentru a a intelege cat de mare mi-a fost uimirea sa vad ca baietelul meu s-a intors acasa cu paduchi.

21121Insa sa incepem cu inceputul. Gandidu-ma in primul rand la proximitatea fata de casa, dar si la anturajul la care copilul meu va fi expus, am ales sa imi duc copilul la o gradinita din centrul orasului – cu alte cuvinte din zona scumpa a orasului. Totula decurs bine pana cand, la vreo doua saptamani dupa ce a inceput gradinita, am observat ca baiatul meu se scarpina in cap foarte des si cu mult aplomb. La inceput am incercat sa fac o gluma pe seama lui – doar nu ai purici, nu te mai scarpina asa, insa cand mi-a zis ca nu se poate opri pentru ca ii merge ceva prin par, am simtit cum mi se zburleste parul de pe ceafa. Era imposbil, doar toti copiii de la gradinita lui erau curati, din familii bune.

Am controlat, totusi, mai mult pentru a-l linisti pe el mai mult decat pe mine, insa ce am vazut m-a facut sa imi retrag dezgustata mainile. Perisorul baietelului meu vuia de ”activitate” din cea mai neplacuta. Primul gand a fost sa il tund chel, doar nu aveau sa supravietuiasca paduchii de cap si pe scalp, insa asta ar fi fost suspicios pentru colegii de la gradinita.

Cu un nod in stomac, am sunat-o pe singura persoana careia puteam sa-i spun si sa astept si o solutie de la ea – mama. Aceasta, spre surprinderea mea a inceput sa rada si mi-a zis ”stai linistita, e normal, toata lumea are paduchi odata si odata, si tu ai avut cand erai mititica.” Desi imi venea greu sa cred, ma gandeam ca chiar daca nu era adevarat, era foarte posibil sa am acum , asa ca nu mi s-a parut amuzant. Mama mi-a recomandat gazul lampant, asta se folosea ”pe vremema mea” insa nu aveam de gand sa imi ung copilul cu gaz – si asa era rusinat de paduchi, nu era cazul sa mai fie rusinat si de mirosul specific intepator al gazului.

Neavand alta solutie, am mers la farmacie, cu inima indoita – am ales strategic o farmacie din alt colt al orasului, unde sa nu ma cunoasca nimeni – insa acolo nu aveau decat un tip de tratament la care majoritatea copiilor erau alergici.

Nemai avand alta solutie, am apelat la internet – aici nu ma cunostea nimeni. Asa ca , am luat o zi libera, l-am tinut pe baietel acasa si am cautat pe forumuri remedii pentru aceasta pacoste. Am ajuns la Sodimed SRL, pe site-ul lor farapaduchi si am reusit prin intermediul unui numar de telefon sa aflu ceva mai multe informatii. Gasisem solutia pentru ca produsul anti paduchi era produs din substante naturale, deci nu aveau cum sa-i faca rau si baietelului.

Dupa o saptamana, timp in care am asteptat livrarea produsului si am aplicat produsul de trei ori, parul copilului meu era din nou stralucitor si liber de ocupanti. Preventiv, atat eu cat si sotul meu am folosit produsul, pentru a nu perpetua specia pacostei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *